fbpx

Tips voor het inschakelen van een betrouwbare slotenmaker.

Slotenmaker 5 star sleutelservice

Waar kun je op letten als je een slotenmaker inschakelt? Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet:

 • Pas op voor slotenmakers die met een advertentie bovenaan op de eerste pagina in Google staan. zij betalen hier dik geld voor wat op u terugverdiend moet worden. Kijk naar de kleinere lokale slotenmakers iets verder naar beneden.
 • Pas op voor bedrijven die werken met een callcenter als tussenpersoon voor een landelijk netwerk van slotenmakers. Ze hebben niet altijd een 0900- of 0800-nummer, maar gebruiken vaak ook regionale netnummers.
 • Vraag in uw vriendenkring, aan uw buren of aan uw lokale sleutelmaker welke nooddienst zij aanbevelen.
 • Lees vooral ook eerst de klanten ervaringen, “de Google reviews”!
 • Ga alleen met bedrijven in zee die vooraf een duidelijke prijsindicatie geven.
 • Laat u aan de telefoon niet afschepen met alleen een opgave van de voorrijkosten. Bel dan gewoon een andere slotenmaker.
 • Bespreek van tevoren alle kosten zoals voorrijkosten, starttarief, avondtoeslag en materiaalkosten.
 • Check of vraag KvK nummer, hoe lang het bedrijf al bestaat e.d.
 • Kijk of er een telefoonnummer op de factuur staat.
 • Komt de slotenmaker met een bedrijfswagen? Komt hij in een (dure) personenauto dan is dat vaak slecht nieuws.
 • Heeft de slotenmaker voldoende gereedschap en voorraad?
 • Hecht geen waarde aan het Erkende Slotenmakers Keurmerk. Er zijn geen ‘erkende slotenmakers’ en het keurmerk is opgezet door online marketingbedrijf Leadle. Het is niet meer dan een stempel dat Leadle aan eigen partners toekent. Ook het zgn. PKVW keurmerk zegt niet alles, er zijn ook baliemedewerkers met een PKVW diploma. Het zegt niks over de kwaliteit van de slotenmaker.
 • Sommige slotenmakers beweren dat je de kosten (deels) kunt verhalen op de inboedelverzekering. Bepaalde verzekeraars doen dat als de sleutel is gestolen of als je hem bent verloren. Maar alleen als het adres te achterhalen is. Het vergeten van uw sleutel, of een slot dat kapot gaat, valt daar niet altijd onder.

Item Consumentenbond:

“De consumentenbond krijgt veel klachten binnen over onbetrouwbare slotenmakers. Deze bedrijven adverteren op internet en je ziet ze vaak als eerste als je googelt op ‘slotenmaker’. Achter deze advertenties zitten meestal bedrijven die de telefoon aannemen en de klus vervolgens doorzetten naar een slotenmaker bij je in de buurt. De slotenmaker betaalt een bepaald bedrag voor de klus aan deze tussenpersoon.

Daarnaast schijnt er een heuse Google-oorlog aan de gang te zijn, waarbij slotenmakers op elkaars advertentie klikken zodat de advertentiekosten flink stijgen (Adverteerders betalen namelijk per klik.). Daar betalen we als klant de prijs voor. “

https://www.consumentenbond.nl/inboedelverzekering/slotenmakers

Doorsnede cilinder

Wat mag het kosten?

Sommige slotenmakers vragen honderden euro’s voor het openmaken van een deur. Maar wat is redelijk?

Volgens brancheorganisatie NSSG mag het overdag openen van een deur zonder veiligheidsstrip op het kozijn niet meer dan € 125,- inclusief btw kosten.
Voor de avond is een toeslag van 50% gebruikelijk. In de latere uurtjes, weekend en feestdagen is 100% toeslag gebruikelijk.

Een nieuwe cilinder hoeft niet meer dan € 30,- tot ca. € 45,- te kosten. Dit geldt voor een 2** SKG cilinder, afhankelijk van het merk en de beveiligingen die de cilinder heeft.
Uiteraard zijn er verschillen tussen de cilinders, merken en de interne beveiligingen. Wilt u meerdere cilinders? Voordeur, achterdeur of schuurdeur? En deze met dezelfde sleutel kunnen bedienen? Daar geldt vaak een meerprijs voor! De kosten zijn per situatie en deur afhankelijk.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan kunststof deuren, deuren van metaal, deuren van winkelpanden (vaak veel glas). Cilinders die gebruikt worden in kunststof deuren zijn vaak stukken langer, dus duurder!
In de randstad gelden hogere prijzen.
Hoe zwaarder de deur beveiligd is, hoe hoger de kosten.

Bijna alle deuren die zijn dichtgevallen, zijn zonder schade te openen, meestal ook als er een veiligheidsstrip op het kozijn zit. Vaak is het vervangen van een cilinder helemaal niet nodig.

Item consumentenbond onbetrouwbare slotenmakers

Hulp nodig? neem direct contact met ons op!

Share:

More Posts

Scroll naar boven
Scroll naar top