fbpx

Zo snel hebben inbrekers een slot open.

Inbraak

Het aantal woninginbraken in Nederland daalt al een paar jaar op rij, maar dat betekent niet dat de beveiliging van uw woning geen aandacht verdient. Er is nog een wereld te winnen op dit gebied. Een inbreker heeft een gemiddeld slot vaak letterlijk binnen 1 minuut open.

Kerntrekken

Binnen 2,5 minuut binnen

U kent de reclames met het als mannetje vermomde alarmlicht vast wel. In het tv-spotje van de overheidscampagne “Maak het ze nou niet te makkelijk” komt hij tevoorschijn als mensen hun huis verlaten zonder de deur op slot te doen. Volgens het alarm-poppetje een ware uitnodiging voor inbrekers, want die zijn gek op achteloze burgers die hun deur niet op slot doen. Ook mensen die slechte sloten op hun deur hebben zijn gewilde slachtoffers. Dit soort sloten zijn immers in een mum van tijd open. “Als er een slecht slot op de deur zit, heeft de gemiddelde inbreker zo’n 1 tot 2,5 minuten werk om de deur open te krijgen”, aldus Coen Staal, voorzitter van de stichting Nationale Inbraak Preventie Weken. Zoals de naam al zegt organiseert deze stichting jaarlijks de Nationale Inbraak Preventieweken om mensen erop te attenderen hoe belangrijk het is om de eigen woning goed te beveiligen.

Zo komen inbrekers binnen

Staal legt uit dat het openmaken van een slecht slot kinderlijk eenvoudig is. “Als een slot aluminium beslag heeft, wordt dit opengebroken en de cilinder eruit getrokken met bruut geweld. Bij sloten met een beslag van ijzer steken ze een schroef in de cilinder en plaatsen hier dan een cilinderstrekapparaat op. Met veel kracht trekken ze de cilinder er dan uit.” Die laatste methode staat ook te boek als cilindertrekken of kerntrekken en is de meest gebruikte manier om in te breken.

Inbraak

Tijdswinst met goede sloten

Om te voorkomen dat inbrekers zo binnen zijn, is het laten plaatsen van gecertificeerde sloten erg belangrijk. Deze sloten zijn veelal goedgekeurd door de Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG) en hebben een sterrenkwalificatie. De sloten zijn beschermd tegen de meeste inbraakmethodes en houden inbrekers zeker 3 tot 5 minuten langer bezig. SKG-sloten met 3 sterren zijn het allerbest en houden inbrekers zeker tot 5 minuten langer bezig. “Je zou zeggen dat 3 tot 5 minuten kort is, maar voor een inbreker is dat heel lang. Ze willen snel en makkelijk scoren”, aldus een woordvoerder van de Politie. Als de inbreker ziet dat u SKG-sloten op uw deuren heeft, zullen zij uw woning vermoedelijk links laten liggen en op zoek gaan naar een makkelijkere prooi. Meestal zijn dat de buren.

Hoppe London knop

 

Hoppe London knop

Goede slotenmaker, lees ook zijn reviews!

Denkt u erover om SKG-gekeurde sloten op uw deuren en ramen te laten plaatsen? Dan doet u er goed aan om dit te laten doen door een gerenommeerde slotenmaker zoals 5 Star sleutelservice. Lees altijd eerst uitgebreid de ervaringen van eerdere klanten in de Google reviews!
Er zijn veel malafide slotenmakers die u veel te veel laten betalen voor hun diensten. Neem bij voorkeur contact op met een slotenmaker die u van te voren kan zeggen hoeveel het gaat kosten of die z’n prijzen op de website heeft staan!

Andere anti-inbraaktips

Naast goede sloten, zijn er nog veel meer meer anti-inbraaktips. De politie heeft op de website heel veel handige en toepasbare informatie staan. Eén van de tips is om de afvalbakken niet zomaar voor de deur te laten staan. Deze kunnen gebruikt worden om op te klimmen. Ook is het verstandig om geen mobiele telefoons in het zicht te laten liggen. De dief van nu heeft het hier vaak op gemunt, omdat deze gemakkelijk mee te nemen zijn en makkelijk door te verkopen zijn.

Inbrekers slaan vaak meerdere keren toe bij hetzelfde huis. Binnenkort verhuizen? De sloten vervangen is geen slecht idee.

Neem contact op met 5 Star sleutelservice en laat u informeren en adviseren over de juiste sloten voor uw woning.

 

Hulp nodig? neem direct contact met ons op!

Share:

More Posts

Scroll naar boven
Scroll naar top